Обява от 24.11.2016 г.

О  Б  Я  В  А


Звено Местни данъци и такси при Общинска администрация Никола Козлево напомня на всички граждани, притежаващи имоти на територията на община Никола Козлево, че в срок до 30.12.2016 год. имат право да депозират в деловодството на общината Декларация за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване за 2017 год.

Декларацията може да бъде изпратена и чрез:

-          пощенски оператор на адрес: с. Никола Козлево, обл. Шумен, ПК 9955, пл. „23ти септември” № 5;

-          e-mail: obankozlevo@mail.bg, obankozlevo@abv.bg;

-          факс: 05328 2020

Съгласно разпоредбите на чл. 20а от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Никола Козлево, от такса сметосъбиране и сметоизвозване ще бъдат освободени имоти, които няма да се ползват през цялата година или през определен период от нея и това е декларирано от всички собственици и/или ползватели на имота до края на предходната година. Жилищните имоти не трябва да са декларирани като основно жилище и средномесечният разход на електроенергия не трябва да превишава 50 киловата.

Образец на декларацията може да намерите на интернет страницата на община Никола Козлево /www.nikolakozlevo.bg/ в раздел „Административни услуги” – под раздел „Услуги предоставяни от звено МДТ” или във всяко кметство на територията на община Никола Козлево.

Установяването на декларирани неверни данни и обстоятелства, водещи до освобождаване от таксата ще се санкционира, съгласно разпоредбите на чл. 43, глава Пета – Административно-наказателни разпоредби от Наредбата.

 

 

 

Качена на 24.11.2016 г.