Община Никола Козлево отбеляза Международния ден на ромската общност

 

ОБЩИНА НИКОЛА КОЗЛЕВО, ОБЛАСТ ШУМЕН

ПЛ. “23 – ти СЕПТЕМВРИ” № 5 ТЕЛ.05328-2002,

ФАКС 05328/20-20, e – mail - obankozlevo@mail.bg

Съобщение до медиите

08.04.2015 г.

Община Никола Козлево отбеляза Международния ден на ромската общност

По повод Международния ден на ромската общност Община Никола Козлево организира спортен турнир, който се проведе под патронажа на кмета Турхан Каракаш. На 8-ми април, паралелно се състояха състезания за мъже по дърпане на въже и футбол на малки вратички, както и турнир по волейбол за юноши.

Във футболната надпревара се включиха общо 10 отбора  от различни населени места в общината. На спортния терен те показаха умения, бързина и добра форма. Двубоите бяха изключително оспорвани, а като победител триумфира отбор „Динамо” - с. Вълнари. Второто място в класирането зае другият представител на Вълнари – отбор „Рома”. Първата тройка бе попълнена с тим „Мандра” – с. Крива река.

Шест отбора от по пет човека се включиха в състезанието за дърпане на въже. Традиционно тази надпревара донесе най-много емоции и бурни реакции сред публиката. В това своеобразно изпитание на сила, надмощие над всички взе отборът от село Никола Козлево. Втората награда грабнаха мъжете от село  Вълнари.

В турнира по волейбол за юноши се включиха три отбора. Първо място извоюваха момчетата от отбор „Рома” – с. Никола Козлево. С подкрепата на публиката и майсторските си изпълнения, тимът на СОУ „Ц. Б. Церковски” – с. Никола Козлево, се пребори за втората позиция. Третата награда бе отнесена в с. Църквица.

Осигуреният общ награден фонд за спортното мероприятие бе 500 лева.  Освен паричен стимул за победителите, всички участници получиха по една футболна топка и специални грамоти, връчени от г-н Каракаш.