Ремонтират пътя Никола Козлево-Крива река с 1.6 млн. лв. от държавния бюджет

Пътят Никола Козлево-Крива река ще бъде ремонтиран с 1.6 млн. лв. от държавната хазна. Това каза за ТОП НОВИНИ кметът на община Никола Козлево Турхан Каракаш.

Отсечката от 5 км. между разклона за с. Църквица и разклона за с. Лиси връх се явява гранична между общините Никола Козлево и Каолиново.

„Това е трасето за с. Крива река, което не е ремонтирано от 15 г. и в момента е в окаяно състояние. Кандидатствахме с проект пред Министерски съвет, който на последното си заседание миналата седмица одобри финансирането за цялостна рехабилитация на отсечката”, каза още Турхан Каракаш.

Финансирането от 1.6 млн. лв. с ДДС е изцяло от държавната хазна.

Строително-ремонтните дейности предвиждат полагането на нова асфалтова настилка, ремонт на канавките, изграждане на отводнителни съоръжения, почистване на растителност, а срокът на изпълнение е 4 месеца.

В момента тече процедура по възлагане на обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на дейностите.

Крайният срок за подаване на оферти 17 ч. на 7 април.

Офертните предложения ще бъдат отворени на 8 април от 10.30 ч. в залата на Общински съвет-Никола Козлево.

Документация за участие в търга за ремонта на 5-километровата отсечка може да се закупи веки работен ден до 28 март от 9 до 17 ч. от сградата на Община Никола Козлево. Или да се изтегли от сайта на Община Никола Козлево и да се плати по банков път на следната сметка на община Никола Козлево: Търговска банка „Д” АД–ИРМ Никола Козлево

IBAN BG42DEMI92408400038685 BIC DEMIBGSF вид плащане 447000.